O femeie care a zdrobit un păianjen din specia văduva neagră (Latrodectus mactans), iar apoi și-a injectat veninul în încercarea de a se droga în anii ’90 a sfârșit prin momente foarte neplăcute atunci când substanța și-a făcut efectul.
Ulterior, femeia a petrecut câteva zile la secția de terapie intensivă cu dificultăți de respirație, crampe musculare și posibilă anafilaxie.
Cazul neobișnuit este relatat într-o corespondență din 1996, în Annals of Medicine Emergency.
Cazul detaliază evenimentele care au urmat deciziei unei femei de 37 de ani de a-și injecta un amestec de păianjen văduvă neagră întreg, zdrobit și zece mililitri de apă distilată.
Ulterior, femeia avea să le spună medicilor că injecția era menită să o amețească. În schimb, femeia a ajuns la Urgențe cu crampe musculare severe, o oră mai târziu.
Crampele erau cele mai grave în abdomen, coapse și spate și veneau însoțite de dureri de cap sa anxietate. La examinare, ritmul cardiac și tensiunea arterială erau în creștere galopantă, cu 188 de bătăi pe minut și, respectiv, 180/108 milimetri coloană de mercur (mmHg). Prin comparație, o tensiune arterială sănătoasă este de aproximativ 120/80 mmHg, potrivit IFL Science.
Durerea sa extremă a fost tratată cu morfină, dar în curând a început să aibă dificultăți de respirație și a fost ulterior internată la terapie intensivă. Femeia a avut nevoie de mai multe tratamente pentru a fi ajutată să respire pe parcursul a câteva zile. Medicii care au tratat-o au relatat că femeii i-a fost dificil să respire din cauza contracției mușchilor netezi bronșici.
Veninul văduvei negre este de 15 ori mai puternic decât al șarpelui cu clopoței, ceea ce îl face foarte periculos, însă acești păianjeni mușcă doar atunci când sunt amenințați.
În cazul unei mușcături, majoritatea adulților se vor simți rău și vor avea dureri, dar, în cele din urmă își vor reveni. Cu toate acestea, pentru copiii mici, persoanele în vârstă sau persoanele cu afecțiuni preexistente, mușcătura se poate dovedi uneori fatală.
Medicii care au tratat-o pe femeie au emis, de asemenea, teoria că o proteină din anatomia păianjenului ar fi putut declanșa o reacție alergică care ar putea explica unele dintre simptomele severe ale femeii. Nu se știe dacă a fost veninul sau altceva, dar este posibil ca acesta să fi declanșat astmul preexistent al femeii, ceea ce a dus la dificultăți considerabile de respirație.
Din fericire, evenimentul traumatizant a avut un final fericit, deoarece femeia și-a revenit și se pare că era sănătoasă atunci când s-a prezentat la control după o lună.
Veninul de cobră și sângele de porc ar putea crește viabilitatea transplantului pulmonar
Un nou gen de păianjeni a fost denumit după trupa ABBA
”Laptele de păianjen”, substanţa pe care unele arahnide o utilizează pentru a-şi hrăni puii
Un șarpe s-a strecurat în cabina de pilotaj a unui avion aflat în zbor